Tarieven en kaartsoorten

Vanaf 10 december 2017 hebben we een OV-chip kaartlezer in de bus. Dat betekent dat een reiziger voortaan met OV-chipkaart kan betalen. De prijs die de reiziger dan betaalt bestaat uit een starttarief (€ 0.89) en een prijs per gereden km( ca € 0.16). Dit zijn de tarieven die voor alle bussen in Overijssel gelden. Een gereduceerd tarief voor 65+-reizigers en kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er ook, maar dan moet deze reiziger over een persoonlijke chipkaart beschikken. Studenten kunnen nu in- en uitchecken met hun OV-chipkaart. Als daar een studentenprodukt op staat, reizen zij gratis.

Voorlopig kunt u voor de buurtbus nog gebruik maken van een speciale buurtbus(ritten)kaart, er zijn uitsluitend enkele reizen en 10 rittenkaarten. Deze zijn verkrijgbaar op de bus bij de chauffeur.

Tarieven per januari 2016:

gereduceerd tarief vol tarief
enkele reis € 1.30 €  2.00
10 ritten kaart € 8.60 € 14.70

Houders van een Pas-65, evenals kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar reizen tegen gereduceerd tarief. Kinderen jonger dan 4 jaar worden gratis vervoerd.

Betalen.

U kunt uitsluitend met contant geld betalen. De vrijwillige chauffeur is niet altijd in het bezit van wisselgeld: zorgt u er daarom voor met gepast geld te betalen. Bewaar tijdens de rit steeds uw plaatsbewijs, zodat u dit bij eventuele controle kunt tonen.